KBO KRING VELDHOVEN ORGANISEERT IN SAMENWERKING MET REISBURO EMA EEN 5–DAAGSE REIS NAAR:

DUITSLAND – OBERPFÄLZER JURA – VELBURG

VAN DINSDAG 06 T/M ZATERDAG 10 AUGUSTUS 2024

Duitsland – Oberpfälzer Jura – Velburg – 5 dagen.
Met de Oberpfälzer Jura wordt hoofdzakelijk het in de Oberpfalz gelegen deel van de Fränkische Jura bedoeld. Het strekt zich uit over de districten Amberg-Sulzbach, Neumarkt in der Oberpfalz, Regensburg, Kelheim, Schwandorf en Nürnbergerland. De natuurlijke grenzen worden gevormd door het Sulztal, Altmühltal, Donautal, Naabtal en het Pegnitztal. Het landschap wordt gekenmerkt door hoogplateaus met graslanden, weiden, velden en bossen, die worden onderbroken door kleine waterlopen of met bos bedekte bergen. Het hoogste punt van de Oberpfalz en de op een na hoogste van de gehele Fränkische Jura is de 652 meter hoge Poppberg in de gemeente Birgland.

Velburg telt ca. 5200 inwoners. De barokke huizen staan dicht bij elkaar. Ze zijn rood, geel, groen, oranje of blauw geverfd, de ramen en deuren hebben doorgaans witte kozijnen. De laagste ramen liggen maar net één meter boven de grond. Het gras voor de huizen is groen, de bomen bloeien, bloemetjes in de mooiste kleuren. Aan het hoofd van het schilderachtige stadspleintje staat het mooie, beigekleurige raadhuis in nieuw gotische stijl met zijn indrukwekkende, lichtrode kantelen. Aan de Burgstrasse staat de parochiekerk met de opvallende uikoepel. En op de berg en over het hele stadje heerst de ruïne van het kasteel Velburg. Vandaag de dag is Velburg bekend om zijn König-Otto-Tropfsteinhöhle (druipsteengrot). Verder heeft het plaatsje enkele gasthuizen met gezellige terrassen en een paar winkeltjes. Velburg is verder centraal gelegen voor onze mooie daguitstappen.    

 Hotel zur Post ***
Het traditionele familiehotel ligt in het centrum van Velburg. Hotel-Gasthof zur Post was vroeger een brouwerij en een postkantoor. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon en tv. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift, receptie, lounge, bar, Stube, taverne en een gezellige biergarten. In een van de gemoedelijke restaurants vindt u ‘s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangen keuzemenu. Verder wordt er éénmaal tijdens ons verblijf een muziekavond georganiseerd.

 

Vertrekdatum – Reissom:

Dinsdag                                 06 augustus 2024

Reissom                                 € 507,– p.p.
Toeslag 1 – persoonskamer €   37,– p.p. (Maximaal 20 stuks)

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera en airco
 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 3-gangen keuzemenu
 • alle kamers met bad/douche, wc, telefoon en tv
 • gratis Wi-Fi
 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)
 • boottocht op de Donau
 • toeristentreintje Nürnberg
 • muziekavond met live-muziek
 • het afscheidsdiner
 • alle taxen
 • calamiteitenfonds
 • reserveringskosten
 • SGR consumentenbijdrage
 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

                                                                                        

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees
 •           

Reisprogramma:
Dag 1 Daar gaan we weer: Vertrek vanaf de bekende opstapplaatsen. Via de Duitse autobanen met regelmatig een pauzestop rijden we naar ons hotel in Velburg.

Dag 2 Altmühltal & Ingolstadt: Vandaag beginnen we rustig aan. We maken een verkenningstocht door de mooie omgeving. De tocht voert ons door het Atlmühltal, we brengen een bezoek aan Dietfirt, hier kunnen we een kijkje nemen in het leuke stadje. Na dit bezoek gaan we verder naar Ingolstadt. Ingolstadt telt ca. 137.000 inwoners, waarmee het de 6e grootste stad is in Beieren. De rivier de Donau loopt door de stad heen. Het belangrijkste symbool van de stad is de Liebfrauenkirche, een kloosterkerk. De stad heeft een mooie Altstadt met diverse monumentale gebouwen, zoals de kleurrijk geschilderde huizen in de charmante Ludwigstrasse en het Oude stadhuis uit de 16e eeuw. Er zijn verschillende musea in Ingolstadt waaronder het Duitse Museum voor medische geschiedenis. Een bijzondere attractie is de universiteit, deze werd gesticht in 1472 en is de oudste universiteit in Beieren. Deze universiteit werd beroemd over de hele wereld, dankzij de roman Frankenstein van Mary Shelley. Aan de oever van de Donau vinden we het 20 hectare grote Klenze Park. Hierna rijden we terug naar Velburg.

Dag 3 Hooggelegen monument en de Donau: Na het ontbijt rijden we naar de Befreiungshalle (bevrijdingshal) in Kehlheim. Dit monument staat op de 120 meter hoge Michelsberg boven de stad. Het monument staat van Regensburg uit gezien Donau opwaarts aan de monding van het Altmühl/Main-Donau-Kanaal in de Donau. De bevrijdingshal werd gebouwd als herinnering aan de gewonnen veldslagen tegen Napoleon tijdens de bevrijdingsveldslagen van 1813 tot 1815. De opdrachtgever van dit monument was König Ludwig I. von Bayern. U heeft hier de gelegenheid om een korte wandeling te maken en de bevrijdingshal te bekijken, of een bezoek te brengen aan het dicht bij de busparkeerplaats gelegen restaurant met winkeltje. Na dit bezoek rijden we naar de aanlegsteiger en maken we een boottocht door de Donaudurchbruch nabij het stadje Kelheim. Hier wringt de wereldberoemde Donau zich eerst door een kloof met veel bomen, rotsen en zelfs stranden. Dit deel van de Donau behoort tot de mooiste van de rivier. Vanavond staat er een gezellige muziekavond op het programma.

Dag 4 Nürnberg met toeristentreintje: Vandaag brengen we een bezoek aan het mooie centrum van de stad Nürnberg. Deze stad wordt enorm gewaardeerd, zelden zien wij zo’n mooie stad. Nürnberg is zo goed bewaard gebleven of dusdanig goed herbouwd dat het voor een doorsnee bezoeker nauwelijks te zien is wat zich hier heeft afgespeeld. De vroegere woningen in de binnenstad lijken wel alsof ze voor Prinsen gebouwd zijn. Om u een goede indruk van de stad te geven wordt u comfortabel rondgereden met een toeristentreintje waarbij u langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad komt. Na deze leuke kennismaking heeft u vrije tijd in het verkeersluwe centrum.

Dag 5 Terugreis: Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel zur Post. Via de Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

 

Als u wenst deel te nemen aan bovenstaande reis kunt u zich, d.m.v. bijgevoegd aanmeldingsformulier, vóór 25 maart 2023 aanmelden.

Voor vragen of eventueel nadere informatie kunt u terecht bij:
Theo Tuijtelaars, Parklaan 83, 5504 GA Veldhoven,  ( 040 7873518 / ttuijtel@upcmail.nl) of bij Theo op dinsdag- of vrijdagochtend tussen 10.30 uur en 12.30 uur bij Servicepunt Sele.

Het door u te betalen bedrag vóór 28 maart 2024 overmaken naar bankrekening:  NL65RABO0138513430   t.n.v. “KBO Kring Veldhoven”.  Als omschrijving vermelden “Busreis Velburg.”

Kosteloos annuleren kan tot 29 maart, hierna worden de annuleringsvoorwaarden gehanteerd en de daarbij behorende kosten.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 ( 040-2044145)

WWW.EMA-REIZEN.NL

 

 

 

 

 

                                                          

 • deelnemer 1
 • deelnemer 2
 • extra keuzemogelijkheid: